Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης με επισκέψεις σε σχολεία και κληρώσεις καταθετικών λογαριασμών.koumbarades 1934
«Είναι κάτι περισσότερο από έναν κουμπαρά. Κάτι περισσότερο από ένα βιβλιάριο. Αποταμίευση είναι κάτι περισσότερο από ένα λογαριασμό… Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζουμε την ημέρα της Αποταμίευσης όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα, εδώ και 112 χρόνια!»
Με το σύνθημα αυτό και τη δύναμη της εμπιστοσύνης που του δείχνουν εκατομμύρια Έλληνες αποταμιευτές εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η τράπεζα της αποταμίευσης, γιορτάζει και φέτος, με πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία, αλλά και μεγάλες κληρώσεις για τους καταθέτες του.
Στέλνοντας μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ο Πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το μήνυμα της αποταμίευσης στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο ισχυρό, βρίσκοντας όλο και περισσότερους εκφραστές. Ωστόσο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυτό το μήνυμα, αυτόν τον θεσμό, τον υπηρετεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, γιατί όπως η ιστορία έχει δείξει, η αποταμίευση ειδικά σε δύσκολες εποχές γίνεται κύριος μοχλός της οικονομίας και ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνίας».
Επισκέψεις στα σχολεία
Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο, Διευθυντές καταστημάτων του δικτύου ΤΤ και της πρώην Τ Bank επισκέπτονται όλο τον Οκτώβριο εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα, προωθώντας το μήνυμα της αποταμίευσης στους θερμότερους αποδέκτες της, τη νέα γενιά.
Οι κλασικοί κουμπαράδες του ΤΤ θα στολίσουν και πάλι τα θρανία και το αλληγορικό παραμύθι «Τσεπούλα & Κουμπαράκος» θα ακουστεί ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Ειδική έκδοση για την ιστορία της αποταμίευσης
Φέτος με πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα μοιραστεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων που θα επισκεφθούν οι Διευθυντές Δικτύου και η έκδοση «Αποταμίευση και Διαχείριση Χρήματος στην Ελληνική Ιστορία», αποτέλεσμα μίας επιστημονικής προσπάθειας να σκιαγραφηθούν η πορεία της αποταμίευσης στον ελλαδικό χώρο από την εποχή της δημιουργίας των πρώτων ελληνικών πόλεων-κρατών έως σήμερα και οι επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η αποταμίευση μέσα από την ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο πρωτοπόρος της αποταμίευσης εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1900 με στόχο την κοινωνική προσφορά, και την οικοδόμηση μιας μακράς παράδοσης κύρους και αξιοπιστίας, που μέχρι σήμερα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του.

Από τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας του, κατάφερε να απευθυνθεί σε πλατιά στρώματα του εργαζόμενου πληθυσμού, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να συγκεντρώσει ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης. Πέτυχε να οργανώσει και να εξασφαλίσει τις οικονομίες των απλών ανθρώπων, μετατρέποντάς τις σε θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι λαϊκές καταθέσεις έγιναν στα χέρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ένα εθνικό κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, να στηρίξει το κράτος και τους πολίτες, ακόμα και στις πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους.


Τη δεκαετία του 1930 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καταλαμβάνει ήδη το μεγαλύτερο μερίδιο στα συνολικά αποταμιευτικά μεγέθη, ενώ ο κουμπαράς έχει πλέον παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως το μέσο με το οποίο ο αποταμιευτής συγκεντρώνει τα χρήματά του και τα φέρνει στο Ταμιευτήριο προς κατάθεση. Το 1936 η Ελλάδα εισχωρεί στο διεθνή εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης. Από την πρώτη κιόλας χρονιά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθιερώνει τον εορτασμό της Ημέρας της Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου. Τα έτη που ακολουθούν θα αποτελέσουν χρυσή περίοδο: μόνο το 1936 διατέθηκαν 25.000 κουμπαράδες, το 1937 πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες νέες καταθέσεις, ενώ το 1938 σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσό καταθέσεων (σχεδόν 2,6 δισ. δραχμές!).
Σήμερα, βαδίζοντας στο δεύτερο αιώνα ζωής του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μια σύγχρονη τράπεζα, που διαθέτει το υπόβαθρο και τη δυναμική να στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία με έργα, αξιοποιώντας την ευρύτατη καταθετική της βάση και ένα υγιές χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχοντας εδραιωθεί στη συνείδηση όλων μας ως η τράπεζα της αποταμίευσης, βρίσκεται σταθερά δίπλα στον πολίτη, χτίζοντας καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης.
από reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον ΔάσκαλοΤου Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top