ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Το συγκλονιστικό βίντεο κατά του bullying με την Κέιτ Γουίνσλετ

Για «καλό σκοπό» χάρισε τη φωνή της σε ένα βίντεο του φίλου της σκηνοθέτη, ο οποίος έκανε ένα βίντεο κατά του σχολικού εκφοβισμού, για τον πιο ιερό λόγο.

Όταν ο γιος του Αυστραλού σκηνοθέτη Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις έπεσε θύμα σχολικού εκβιασμού, ο πατέρας θέλησε με κάποιο τρόπο να τον παρηγορήσει κι έτσι του έγραψε ένα παραμύθι για το bullying. Όταν όμως έψαξε στο δωμάτιο του παιδιού για να το βρει, είχε εξαφανιστεί και σκέφτηκε να το κάνει ένα μικρό φιλμ.

Ο σκηνοθέτης περιγράφει πώς το παιδί του ήταν ήσυχο, μετά το περιστατικό και ότι έχασε την αυτοπεποίθησή του. Το σκηνικό όμως άλλαξε, όταν του είπε το παραμύθι που του «μάθαινε» ότι το bullying βρίσκεται μόνο στη φαντασία των ανθρώπων.

Η ανταπόκριση της ιστορίας στο ίδιο του το παιδί, τον έκανε να σκεφτεί και άλλα παιδιά – θύματα του εκφοβισμού και για να την φέρει κοντά τους εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία και το έκανε βιβλίο – εφαρμογή για το κινητό.

Η δράση του δεν σταμάτησε εκεί. Το βίντεο έγινε ανάρπαστο, αφού ο καθένας μπορούσε να το κατεβάσει δωρεάν από το διαδίκτυο και ο Ντέιβις έφτιαξε πολλές ομάδες κατά του bullying τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Αμερική και την Αγγλία.

Σύμφωνα με οργανισμό που συνεργάστηκε μαζί του, το βίντεο είναι εξαιρετικός οδηγός για τους γονείς των παιδιών θυμάτων του σχολικού εκφοβισμού, όσο και στους θύτες.

«Δεν είμαι ειδικός κατά του bullying, αλλά απλώς ένας συγγραφέας».



ΠΗΓΗ:http://www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον Δάσκαλο



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top