ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ! (16-10-2015)

 


Σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βορρέ που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμητού, στην Παιανία.
Όλοι ήταν πάρα πολύ φιλόξενοι και το "πρόγραμμα ανακυκλώσιμης τέχνης" ήταν καλά οργανωμένο και τρομερά ενδιαφέρον!

Αφού "είδαμε" πολύ ωραίες σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, απολαύσαμε το δεκατιανό μας στον περιποιημένο κήπο του μουσείου. 

 


Έπειτα με τις οδηγίες της κυρίας Μίνας και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, φτιάξαμε υπέροχες δημιουργίες .Κατόπιν η κυρία Μίνα μας ξενάγησε στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο της οικογένειας Βορρέ... 
 http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/26338/DSCN0552.JPG
... και μετά μας έδειξε τα μελίσσια στον απέραντο κήπο και τα ψαράκια σε μια μικρή λιμνούλα !!


Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες του μουσείου για τις φανταστικές στιγμές που ζήσαμε εκεί!!!

Είναι μια επίσκεψη που πραγματικά αξίξει  και την συνιστούμε σε όλους!

Οι δημιουργίες μας...
Ακολουθούν λίγες πληροφορίες για το Μουσείο Βορρέ...

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Βορρέ είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την διοργάνωση εκθέσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό μέχρι και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.

Το Μουσείο το οποίο έχει έκταση μεγαλύτερη από 18 στρέμματα αποτελείται από δύο μέρη,το Μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης και το λαογραφικό Μουσείο , τα οποιά μαζί καλύπτουν τουλάχιστον 2500 χρόνια ελληνικής ιστορίας. Όλο το συγκρότημα είναι διαρθρωμένο έτσι, ώστε να αναδεικνύεται με ένα μοναδικό τρόπο το ελληνικό πνεύμα. Μια από τις πιο σημαντικές και αντιπροσωπευτικές συλλογές σύγχρονης ελληνικής εκτίθεται, η οποία περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα γλυπτών, κατασκευών και ζωγραφικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.