ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

«Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα»


Τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών στα σχολεία αυξάνονται καθημερινά!
 
Ένας στους τρεις μαθητές στην Ελλάδα δηλώνει ότι βιώνει τον εκφοβισμό από συμμαθητές του στο σχολείο, ενώ το 46% δεν διστάζει να ομολογήσει ότι είναι θύτης, ασκώντας μάλιστα σωματική βία! 

Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο φως η έρευνα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο του bulling έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας στην Ελλάδα, έχοντας «ενσωματωθεί» στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με το σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα».
Ταυτόχρονα, το «Χαμόγελο του παιδιού» προβάλλει ειδικό βίντεο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας αντιμετώπισης του bullyling με τίτλο «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα».


http://static.in.gr/webstatic/BAF635ADFDFA538868DE42F750853744.jpg

Αναλυτικότερα, οι πιο συνηθισμένες μορφές εκφοβισμού αφορούν στη χρήση κοροϊδευτικών ονομάτων, σε σπρωξίματα, τα χτυπήματα, τα πειράγματα για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και ανάρτηση εξευτελιστικών φωτογραφιών στο ίντερνετ και διάδοσή τους μέσω κινητού. 

Το προφίλ του δράστη και του θύματος είναι σχετικά ξεκάθαρο: αγόρια πιο εύσωμα ή μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι δράστες, παιδιά μικροκαμωμένα, από οικογένειες ανέργων ή με προβληματικές σχέσεις είναι τα θύματα.
Το ποσοστό των θυμάτων σχολικού εκφοβισμού είναι υψηλότερο στις περιπτώσεις όπου και οι δύο γονείς δεν εργάζονται. Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους μαθητές που δηλώνουν ότι η σχέση τους με τους γονείς τους είναι πολύ άσχημη (51,52%).

ΠΗΓΗ:http://www.star.gr

1 σχόλιο:

Στον ΔάσκαλοΤου Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top