Τα
υλικά για να φτιάξουμε την νόστιμη βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου
είναι: 260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα (τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία
ώρα), 250 γρ. ελαιόλαδο, 400 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις, 5 αυγά, 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ, 5 σταγόνες μαστιχέλαιο, 1
κ.γ. μαχλέπι
Παίρνουμε
2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε
κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε
πολύ καλά. Ανακατεύουμε
μαζί με το ελαιόλαδο. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου
αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε
το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
Δε
ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει
και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμούμε με βάση τη φαντασία μας. Εγώ εδεσα περιμετρικά μια όμορφη κορδέλα και απο πάνω έβαλα ένα μεταλλικό γούρι! Είναι πραγματικά η νοστιμότερη βασιλόπιτα που έφτιαξα ποτέ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου