ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ελένη Πέτα - Παναγιώτης Μάργαρης "Duente"

margaris peta duente thesout

 


Ελένη Πέτα - Παναγιώτης Μάργαρης "Duente" νέο cd

Το Duende, έννοια γνώριμη στην Ανδαλουσία, είναι η πηγή έμπνευσης του νέου cd της Ελένης Πέτα σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Μάργαρη στην κιθάρα. Γνώριμα τραγούδια από διάφορες γωνιές του κόσμου (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική, Ισραήλ, Ελλάδα, κ.α.), σε νέο γοητευτικό περιβάλλον. 

Τραγούδια των: Madredeus, Pink Floyd, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Ανδρέου, Astor Piazzolla, Ray Davies, Sting, Juan Manuel Serrat, Oliver Toussaint, Ferrer Trindade, Naomi Shemer, Isaac Albeniz καθώς και ένα traditional τραγούδι από τη Βόρεια Ιταλία δένουν αρμονικά μεταξύ τους μέσα από τη σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

Σε 2 τραγούδια συμμετέχει ο Al Di Meola, ένας από τους πλέον χαρισματικούς σύγχρονους συνθέτες και κιθαρίστες στον χώρο της τζαζ, του φλαμένγκο και του τάγκο.


Συνθέτες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ, ROGER WATERS, RAY DAVIES, PEDRO AYRES MAGALHAES, MARIA TERESA SALGUEIRO, STING, JUAN MANUEL SERRAT, OLIVER TOUSSAINT, FERRER TRINDADE, NAOMI SHEMER, ISAAC ALBENIZ, ASTOR PIAZZOLLA

Συμμετοχές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ, AL DI MEOLA






Η κα Ελένη Πέτα, με μεγάλη χαρά, δέχτηκε να μας δώσει συνέντευξη !! Τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας ανυπομονούν να τη γνωρίσουν από κοντά και να της κάνουν πολλές ερωτήσεις!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον Δάσκαλο



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top