ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ





Επισκεφτείτε με το παιδί σας το μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ( Μ.Ε.Π.Τ.) είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο
που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών.
Απευθύνεται στα παιδιά και στους ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, και επιδιώκει τη συνεργασία με επιστήμονες, ερευνητές, και όσους ενδιαφέρονται για την παιδική τέχνη. Ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει τώρα, εδώ.


Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 11:00, άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική», που έρχεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» μέχρι το Φεβρουάριο του 2013. Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ξεκινά συνεργασία με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ως υποστηρικτή της έκθεσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τα Μπισκότα Παπαδοπούλου προσκαλούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να γιορτάσουν μαζί τα 15 χρόνια συνεργασίας τους με ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα στους χώρους του Μουσείου! Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Το Αερόπλοιο-Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού παρουσιάζει το έργο του Νίκου Καμτσή με τίτλο «Μυθολογίες – Οι δικοί μας ήρωες». Ένας μαγικός τρόπος να μάθουμε στο παιδί μας την αρχαία ελληνική μυθολογία μέσα από το θέατρο. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Αξίζει να πάμε! Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τα παιδιά πάνε σινεμά. Το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ της πόλης μας ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου για 32 Σαββατοκύριακα με 400 προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών και 152 διαφορετικές ταινίες, 16 παραστάσεις θεάτρου Σκιών, 16 παραστάσεις Κουκλοθέατρου, 8 παραστάσεις θεάτρου και πολλές μυστικές συναυλίες! Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου από την μοναδική Άλκη Ζέη για 2η χρονιά στο Εθνικό θέατρο
Η εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει έναν μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις, που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»!

Αυτήν τη θεατρική  παράσταση θα την παρακολουθήσει και η τάξη μας μέσα στον Δεκέμβριο. Ανυπομονούμε να την απολαύσουμε!!
Πρώτη παράσταση: 04/10/2012
Τελευταία παράσταση: 28/04/2013
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 18:00 Κυριακή: 11:30, 15:00
Τηλέφωνο ταμείου:: 210 3301881, 210 3305074. Για κρατήσεις σχολείων: 210 3301880. Πληροφορίες: Χαρά Δήμα Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
 
Τα παραμύθια των Grimm και τα ελληνικά αδερφάκια τους με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη - Κάθε Κυριακή με διαφορετικά παραμύθια...διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Βιβλιοθήκη και η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με το πρωτότυπο πρόγραμμα αφιέρωμα στο βιβλίο, με τίτλο «Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!».Το πρόγραμμα αυτό, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, το Σάββατο 6, 13 και 20 Οκτωβρίου 2012 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» τον Οκτώβριο.Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα χρονιά με περισσότερα από 30 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο.


Τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από παιχνίδια και κατασκευές σχετικά με θέματα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αρχαιολογικές ανασκαφές, τα ναυτικά ταξίδια μέσα σε μια τριακόντορο, το νερό, η ελιά αλλά και οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων! 
Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας(από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444
Η παράσταση τα παραμύθια του Ουρανού 2 εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου με προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Οκτωβρίου 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013. Τα «Παραμύθια του Ουρανού 2» οπτικοποιούν με τρόπο εντυπωσιακό τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβιδίου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών. Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6 Ευρώ, παιδιά 4 Ευρώ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ο ομώνυμος Παγκόσμιος διαγωνισμός. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να ονοματοδοτήσουν τους δικούς τους πλανήτες και κάποιοι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους πλανήτες και τα σκίτσα τους στον επόμενο κύκλο της σειράς! Μπείτε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr, πηγαίνετε στο banner που απεικονίζει τον Μικρό Πρίγκηπα, δείτε τις λεπτομέρειες και ...καλή τύχη! Περισσότερα στο leconcoursdupetitprince
ΠΗΓΗ:http://paizoumemazi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον Δάσκαλο



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top