ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Παιδί και computer

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά σήμερα καταλαβαίνουν την τεχνολογία πιο γρήγορα από τους μεγάλους. Δεν είναι λίγες οι φορές που θαυμάζουμε ή απορούμε πως ένα παιδί ακόμα και 2 χρονών παίζει παιχνίδια με το το smartphone των γονιών του ή στον υπολογιστή. 

Πολλοί γονείς Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να έρθουν νωρίς σε επαφή με τους υπολογιστές γιατί έτσι κατανοούν καλύτερα την τεχνολογία. Συχνά όμως ο υπολογιστής είναι απλά ένας τρόπος απασχόλησης του παιδιού χωρίς να του προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. 


Τα μικρά παιδιά χρειάζονται επαφή με πραγματικά φυσικά αντικείμενα και αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά για να αναπτύξουν όλες τους τις αισθήσεις και να ανακαλύψουν το περιβάλλον

Αντί λοιπόν να γνωρίζουν τον κόσμο μέσα από μια οθόνη, καλύτερα να τον δουν από κοντά. π.χ. Τα παιδιά μαθαίνουν για τα ζώα από τον υπολογιστή, ενώ μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο θα ήταν ασύγκριτα καλύτερη! Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα παιδί δεν πρέπει να παίζει με τον υπολογιστή από μικρή ηλικία αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μέτρο και όρια, ειδικά στο χρόνο που αφιερώνει εκεί. Για να γίνει η εξοικείωση ενός παιδιού με την τεχνολογία αρκεί ένα μισάωρο περίπου την ημέρα. Φροντίστε τα παιχνίδια που παίζει να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και ανάλογα με την ηλικία του. 

Και μια τελευταία συμβουλή...μην ζητάτε από τα παιδιά να κλείσουν τον υπολογιστή ή να μην κάθονται τόσες ώρες εκεί, ενώ βλέπουν εσάς "κολλημένους" στο κομπιούτερ! Ναι, η τεχνολογία είναι φοβερά χρήσιμο εργαλείο στη σύγχρονη ζωή, αλλά όπως και η τηλεόραση έτσι και ο υπολογιστής θέλει χρονικό περιορισμό. 
http://paidagwgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στον Δάσκαλο



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top